Erkännanden

”Ärligt, tydligt, konkret och på rätt nivå för elever, personal och vårdnadshavare.

Belyste vikten av vuxnas ansvar, närvaro och guidning i barnens digitala värld.

Bra information och högst aktuellt för både oss i personalen och för vårdnadshavare. Stort tack till Andreas!"


- Annika Lundin, rektor, Karlskrona Språkskola, Karlskrona


"TACK för en fartfylld, berörande, klok och RAK föreläsning. Klarspråk is da shit. Grymt bra - och något helt annat än vad jag, lite pessimistiskt, trodde vi skulle få lyssna till. (Vanligtvis innebär föreläsningar på temat sociala medier att någon berättar det vi vetat i mer än 15 år: att ungdomar umgås på social medier, vilka dessa är, vad som sker där osv osv...)

Och dina provokationer hoppas jag landade där de ska. ;)"


- Magdalena Ronnby, gymnasielärare, Ystad gymnasium, Ystad."Andréas ger klara besked på hur vi skall agera vid olika händelser på skolan. Han konkretiserar ansvarsfördelningen mellan olika företrädare både inom skolväsendet och andra myndigheter. Han ger också skolan som samhällsbärare en boost genom att inte lägga hela ansvaret på skolan utan trycker också på föräldrarnas ansvar att agera för sitt barns bästa. Tack!"


- Trygghetsteamet Bäckaskolan genom bitr rektor David Holm, Gnosjö."Föreläsningen var verkligen intressant och givande. Kan varmt rekommenderas!"


- Nils-Håkan Sjölin, rektor, Borås Kristna Skola."Fantastiskt bra var den föreläsning som jag var på igår med Andreas Glingfors.

 Att ge mig som förälder och lärare denna möjlighet till kunskap…är helt ovärdelig!

Jag satt i två och en halv timma och lyssnade på denna man.

Vilken otrolig begåvning ni har till att fånga publiken.

 Att på ett sådant rättfram sätt få oss att lyssna på obehagliga situationer, utan att man bryter ihop…helt otroligt!

Han är mer än en otrolig föreläsare.

 Jag hoppas verkligen att ni tar tillvara på detta brinnande intresse för förebyggande verksamhet.

Tänk om fler tänkte som honom!

Ut och berätta innan det har hänt!

Tänkt så mkt lidande vi skulle slippa.

Tänk så många ”misstag” vi skulle slippa.

Så otroligt mkt pengar samhället skulle spara….

 Andreas har en sådan hög klass på sin föreläsning, att jag tänker gå och lyssna på honom en gång till denna vecka.

Det säger en hel del om vilken förmåga ni har till ert förfogande."

 

- Efwa E. Einefors, lärare på Handels- och Administrationsprogrammet Finnvedens Gymnasium."Föreläsningen i det aktuella ämnet ”Näthat” uppskattades av deltagarna. Det bästa var den erfarenhet från praktiken som

Andreas kunde dela med sig, samt de förslag på åtgärder som innebar att deltagarna såväl i yrket som privat kunde ta med

sig från föreläsningen.

En hel del frågor och synpunkter ställde deltagarna, varav en del hade kommit i kontakt med problemet som Säkerhetschef

då personalen har drabbats av detta problem."


- Alf Lundström ordförande Secnet - nätverket för Säkerhetschefer i Älvsjö, Stockholm."En bra och mycket givande föreläsning."


- Maria Johansson, lärare, Ribbybergskolan, Haninge kommun."Din föreläsning var helt outstanding, en riktig ögonöppnare."

 

- Erling Persson, Nattvandrarna Osby" Andreas var tydlig, trovärdig och ärlig! Han nådde våra ungdomar genom trovärdighet och omtanke. De olika föreläsningarna för personal, elever och föräldrar hade samma budskap. Ingen kunde gå därifrån oberörd."


- Yvonne Petersson, lärare, Åkerboskolan Löttorp Öland.”Tusen tack för uppskattat, superproffsig och tydlig föreläsningsserie!”


- Kerstin Espelund, rektor, Funkaboskolan Kalmar."Föräldraföreläsningen var slående! Träffade föräldrarna precis mitt i prick! Föreläsningen blev länge omtalad och de som ej var där efterfrågar när Andreas kommer åter!


- Pernilla Begu, rektor Vimarskolan i Vimmerby


 

”Tack så mycket för mycket givande föreläsningar! Personalen var mycket nöjda både med sin föreläsning och föreläsningen för eleverna. Det är några elever som efter din föreläsning berättat en del saker som hänt dem på nätet som pedagogerna kunnat hjälpa dem vidare med”.


- Anna Snöberg , rektor, Djurängsskolan Kalmar."Tusen tack för två underbara dagar. Vi är SÅ nöjda, allihop!

 

- Martin Westbrandt, bitr. rektor, Dörbyskolan Kalmar."Bra, tankeväckande. Man insåg en hel del saker om vad man själv gör på nätet.

Det kändes "ungdomligt", anpassat språk och innehåll till oss ungdomar.

Det var intressant och man tyckte inte att det var tråkigt att sitta och lyssna.

Man fick veta vad som kan vara brottsligt/olagligt."


Klassen var helt överens om att det var en riktigt bra föreläsning, den var "värd".

 

- Reflektioner från klass 9B Engelbrektsskolan Borås, genom Johanna Ulveström, rektor F-6.


 

"TACK! Det var superbra!"

 

- Lindsey Laxholm, bitr.rektor, Engelbrektsskolan Borås"STORT tack för dina superbra föreläsningar både för oss pedagoger, vårdnadshavare och elever! 

Alla har varit väldigt nöjda och vi (du) har fått väldigt bra respons!


Säg till om Du flyttar till Stockholm någon gång, vi har mer än gärna Dig som kontaktperson för vår skola! :)" 


- Suzanne Söderheim, Socialpedagog, Vittra Telefonplan Hägersten


 

"Vi har haft förmånen att samarbeta med Andreas Glingfors under ca 10 års tid på våra skolor i Jämjö.

Andreas håller mycket bra och tydliga föreläsningar med fokus på sociala medier och hur ungdomarna ska förhålla sig till dem.

Ämnet som Andreas talar om är elevens vardag. Han har också medverkat på ett flertal av våra föräldramöten genom åren för att ge vårdnadshavare råd och tips hur vuxna bör agera. Tydliggörande av vad lagen säger, t.ex. ” Vad är en kränkning, vad är ett hot” samt påföljden.

Andreas är en oerhört fokuserad och engagerad föreläsare. Vidrör varje person i publiken med sitt budskap på ett naturligt sätt. Vi har haft oerhört stor nytta av Andreas insatser i vårt arbete med att hävda och tro på de ordningsregler som gäller i våra skolor."

 

- Helén Sollin, rektor, Jämjö kyrkskola F-3, Jändelskolan 4-9 samt Torhamns skola. Agne Andersson, Bitr. rektor, Jändelskolan 7-9 Karlskrona. Åsa Lindau, Bitr. rektor, Jändelskolan 7-9 Karlskrona kommun"Vi på Ribbaskolan var mycket nöjda med dina föreläsningar. Vi tyckte att du la det på en bra nivå och anpassade efter åldrar. Jag har hört positiv feedback både från personal och elever."

 

- Andrea Eirestål, skolkurator, Ribbaskolan Jönköpings kommun."Du var fantastisk! Så bra!"


- Kristina Axén-Olin, Surfa Lugnt, lunchseminarium.”Andreas anpassar sitt budskap på ett utomordentligt sett för de olika åldersgrupper han föreläser för. Språket är rakt, tydligt men framför allt enkelt vilket gör att eleverna tar till sig det han säger.  Vi lever i en värld där internet/mobilen har en allt större påverkan på oss, och det är därför av högsta vikt att barn/ungdomar, men framförallt vi vuxna som finns runtomkring får redskap för att kunna hantera de eventuella svårigheter det kan medföra.  Jag rekommenderar varmt Andreas Glingfors som föreläsare, och hoppas att alla ungdomar, föräldrar och pedagoger får ta del av den här informationen”.


- Reshat Shabani, fältsekreterare i Vaggeryds kommun."Föreläsningen av Andreas är viktig och angelägen, speciellt i den tid som är nu. Hans rättframma och sympatiska sätt gör att han är lätt att lyssna på och följa med. Alla lyssnar andäktigt - för det kommer från hans hjärta."


- Inger Molin, lärare och kursansvarig, Markaryds folkhögskola."En föreläsning som fick mig som förälder att rannsaka mig själv. Det öppnade upp för en bättre kommunikation kring detta ämne, hemma runt matbordet. Det fick även mig, som skolpersonal, att ha "ögon och öron" ännu mer öppna, för vad som sägs och görs, bland eleverna."


- Helena Brynte, skolassistent (och förälder), Ribbybergskolan, Haninge kommun."Andreas har hjälpt oss i vårt likabehandlingsarbete! En tydlighet till eleverna kring vilka brott som begås! Andreas är mycket trovärdig i sina uttalanden!"


- Pernilla Begu, rektor Vimarskolan i Vimmerby


"Tycker föreläsningarna var inspirerande och du satte verkligen saker på sin spets. Har även hört föräldrar som varit mycket nöjda med föreläsningen där det som fastnat hos dem varit deras ansvar som föräldrar.

Du fångar verkligen all din publik, tror aldrig våra elever har varit så tysta och fokuserad som under dina föreläsningar. Man märker att du har god erfarenhet kring föreläsande och att du vet vad du pratar om. Ämnet är verkligen intressant, både vad gäller brott och sociala medier."


- Anna Olsson, Öllsjöskolan i KristianstadLÄNKAR (högerklicka och tryck på "öppna i nytt fönster")       


http://www.svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2014/April-2014/Kampar-mot-mobbning/                                                                                                      


http://www.blt.se/blekinge/karlskronapolis-nominerad-till-fint-pris/


http://unt.se/nyheter/tierp/vaga-beratta-att-du-ar-mobbad-4914714.aspx


http://www.sydostran.se/olofstrom/elever-och-vuxna-ska-skolas-i-mobbning/