Om mig

Namn: Andréas Glingfors

Född: år 1977

Barn: två stycken, 22 respektive 16 år gamla.

Uppväxt: på Verkö utanför Karlskrona.

Personlig utveckling: jag har genom åren utvecklats från att ha varit världens sämsta förlorare till att nu, 46 år gammal, kunna förlora med stil och kontrollera mig någorlunda.


Bakgrund:


Jag har under 25 år arbetat med barn och ungdomar. Jag är utbildad barnskötare och jobbade 6 år inom barnomsorgen i Karlskrona kommun innan jag ville anta nya utmaningar i livet.


Hösten 2002 blev jag antagen till polisutbildningen i Växjö. Efter 2,5 år kunde jag titulera mig polisassistent.


Det blev sedan några år som utryckningspolis innan jag fick chansen att bli närpolis där fokus låg på barn, ungdomar, skola och förebyggande arbete. Mina sista år inom polisen arbetade jag som ungdomsutredare.


År 2009 förde mitt förebyggande engagemang in mig på en helt ny bana som skulle visa sig bli omtalad långt utanför Karlskrona kommun och Blekinge län, ja faktiskt runt om i Sverige. En för mig självklar insats för att hjälpa en familj vars barn blivit utsatt i ett kedjemeddelande startade ett uppdrag som föreläsare i ämnet mobbning, mobilen och internet.

Jag utvecklade ett föreläsningskoncept som jag aldrig har behövt göra reklam för. Ryktet har spridit sig över landet från mun till mun och det är ett fantastiskt kvitto på arbetet jag genomfört och utvecklat. Media har såklart också hjälpt till med olika lokala tidningsreportage.   


Under våren 2018 sade jag upp mig från polisen. Mitt brottsförebyggande engagemang och arbete fick inte plats i polisens organisation då min roll som ungdomsutredare behövde prioriteras. Jag kände att jag ville fortsätta arbeta förebyggande för ungdomar varpå jag sökte ett annat jobb. Jag erbjöds en heltidsanställning som socialpedagog på gymnasieskolan i Karlskrona kommun som jag tackade ja till.

I samband med bytet av arbetsgivare öppnades möjligheten att starta eget för att få chansen att fortsätta sprida mitt viktiga budskap och dela med mig av min kunskap, min erfarenhet och mitt oerhörda engagemang i detta ämne.